Written by 12:24 e m Skönhet Views: 4

5 naturliga skönhetsprodukter du kan göra hemma

5 naturliga skönhetsprodukter du kan göra hemma

Naturliga skönhetsprodukter du kan göra hemma

Skönhet är något som vi alla strävar efter, men det kan ibland vara svårt att hitta de rätta produkterna för att uppnå det resultat vi vill ha. Många av de skönhetsprodukter som finns på marknaden innehåller syntetiska ingredienser som inte är bra för vår hud. Det är därför många väljer att använda naturliga produkter som man kan göra hemma. Här är fem naturliga skönhetsprodukter som du kan göra hemma.

Ansiktsmasker

Ansiktsmasker är ett bra sätt att ge din hud en boost av näring och fukt. Det finns många olika typer av ansiktsmasker som du kan göra hemma med ingredienser som du redan har i ditt kök. För att göra en ansiktsmask behöver du en bas av yoghurt, honung eller kokosolja, och sedan kan du tillsätta ingredienser som äpple, banan, avokado eller kaffe för att få den effekt du vill ha. Låt masken sitta på ansiktet i 10-15 minuter innan du sköljer av den med ljummet vatten.

Kroppsskrubb

Kroppsskrubb är ett bra sätt att ta bort döda hudceller och ge din hud en frisk glöd. Det finns många olika typer av kroppsskrubb som du kan göra hemma med ingredienser som socker, salt, honung eller olja. Blanda ingredienserna tillsammans till en pasta och applicera den på huden med cirkulära rörelser. Skrubba sedan huden med lätta tryck och skölj sedan av med ljummet vatten.

Ansiktsolja

Ansiktsolja är ett bra sätt att ge din hud fukt och näring samtidigt som den skyddar mot miljöfaktorer som sol och vind. Det finns många olika typer av ansiktsolja som du kan göra hemma med ingredienser som jojobaolja, mandelolja, aprikoskärnolja eller kokosolja. Blanda oljorna tillsammans och applicera sedan på ansiktet med lätta tryck. Oljan absorberas snabbt av huden utan att lämna någon fet känsla.

Läppbalsam

Läppbalsam är ett bra sätt att skydda dina läppar mot torrhet och sprickor. Det finns många olika typer av läppbalsam som du kan göra hemma med ingredienser som honung, sheasmör, kokosolja eller bivax. Blanda ingredienserna tillsammans till en pasta och applicera sedan på läpparna med lätta tryck. Låt balsamet sitta på läpparna i 10-15 minuter innan du sköljer av det med ljummet vatten.

Ögonkräm

Ögonkräm är ett bra sätt att ge din hud runt ögonen fukt och näring samtidigt som den skyddar mot miljöfaktorer som sol och vind. Det finns många olika typer av ögonkräm som du kan göra hemma med ingredienser som jojobaolja, mandelolja, aprikoskärnolja eller kokosolja. Blanda oljorna tillsammans och applicera sedan runt ögonen med lätta tryck. Oljan absorberas snabbt av huden utan att lämna någon fet känsla.

Att använda naturliga skönhetsprodukter är ett bra sätt att ta hand om din hud utan att behöva använda syntetiska ingredienser. Det finns många olika typer av produkter som du kan göra hemma, så ta dig tid att experimentera och se vilka produkter som fungerar bäst för dig.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Close