Written by 12:00 f m Guider Views: 0

Hitta det rätta padel racket

Att finna det rätta padelracket kan vara svårt, eftersom det finns ett brett utbud att välja emellan. Olika former, storlekar och material. Med så många alternativ till ditt förfogande är det normalt att känna sig vilse. Var försiktig med ta den första som fångar dina ögon. Du måste ta hänsyn till de egenskaper som passar dina behov och din spelstil. Att välja fel padelracket kommer inte bara att göra att du spelar sämre, det finns även rsk för skador. Vi guidar dig i denna artikel.

Formen

Att hitta det perfekta padel racket handlar mycket om att veta sin egen förmåga. En av de viktigaste egenskaperna hos padelracketar är formen, eftersom den har förmågan att i hög grad påverka den spelstil. Generellt kan man säga att det finns tre former av padelracket:

Runda

De runda padelracketarna är kontrollpadelracketar. Det kännetecknas av att ha en sweet spot i mitten av padelracketen (med sweet spot menar vi det idealiska området där bollen ska landa för att få en bra träff) och detta är större än i resten av formerna. Därför är de rundformade padelracketarna idealiska för alla typer av spelare, speciellt nybörjare.

Diamantformade

Diamantformade padelracketar är power padelracketar. De är idealiska för mer erfarna spelare som föredrar mer kraft när de slår till bollen, antingen på grund av brist på kraft eller för att de gillar att bollen studsar mycket. Den negativa poängen med detta sätt är att du har mindre kontroll, eftersom sweet spot är mindre och den ligger mer i området kring spetsen av padelracketen.

Droppformade

De droppformade padelracketarna är kända som balanserade padelracketar. Detta beror på att dess form kommer från blandningen av runda padelracketar och diamantpadelracketar, så de är en perfekt balans mellan kontroll och kraft. Detta racket rekommenderas för spelare som redan har lite erfarenhet och som har ett mer balanserat spel, det vill säga att de inte behöver mycket kontroll eller för mycket kraft.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close